Equitherapie

Equitherapie is een individuele therapie voor kinderen en volwassenen. Bij deze vorm van therapie wordt een paard ingezet als ‘co-therapeut’. De behandeling kan zowel op lichamelijk als op psychisch vlak positieve resultaten geven.

Binnen de Equitherapie werken we naast het paard en op het paard. Voorafgaand aan de therapie worden duidelijke doelen afgesproken. Vervolgens wordt samen met de cliënt gekeken
welke stappen er ondernomen gaan worden. Deze vorm van therapie is erg intensief en wordt één op één gegeven door hiervoor speciaal opgeleide hulpverleners.

rsz_2rsz_img_71300
dsf2393-hr-large

Orthopedagogisch voltigeren

Orthopedagogisch voltigeren is minder intensief dan Equitherapie, maar ook hier speelt het paard een ondersteunende rol. Oefeningen worden uitgevoerd op de rug van het paard, maar het gaat hierbij niet om echt te leren voltigeren. Door middel van allerlei oefeningen en spelletjes wordt gewerkt aan persoonlijke doelen. De functie van het paard is die van motivator, sportpartner, communicatiepartner, model of spelpartner.

Therapie met paarden biedt
Zelfinzicht
Vertrouwen
Troost
Vermindering van stress
Betere communicatievaardigheden

Begeleiding- en behandeltrajecten

Met verschillende instanties biedt de Marshoeve behandeling en begeleiding. Deze vorm van ondersteuning is zeer intensief en zal altijd gebeuren in samenwerking met een gedragswetenschapper. Door ondersteuning te bieden in de behandeling kunnen wij met de deelnemer en het netwerk werken naar een snelle en constructieve ontwikkeling.  Behandeltrajecten zullen altijd worden gecoördineerd vanuit een behandelcentra of ggz-instelling

over-de-marshoeve
Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt