dagbesteding

Door dingen te doen waar men plezier aan beleeft en goed kan, groeit zelfvertrouwen. Daardoor ontstaat ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Op basis van die gedachte bieden wij jongeren en jong volwassenen dagbesteding op maat. Zorg in kleine groepen met afwisselende activiteiten.

Dagbesteding zorgt niet alleen voor een zinvolle daginvulling. Het geeft jongeren een gevoel van eigenwaarde en sociaalcontact. Deelnemers werken vaak in kleine groepjes aan verschillende activiteiten, klussen en opdrachten.  Zij hebben veel invloed op de daginvulling en krijgen ruimte om zelf met ideeën te komen.

De Marshoeve biedt een actieve dagbesteding in een landelijke omgeving. Wij zijn veelal buiten of doen activiteiten in de rijhal of werkschuur. Met paarden doen wij verschillende activiteiten zowel op als om het paard.

Tijdens een intake gesprek kijken wij of een deelnemer aansluiting heeft met onze doelgroep en in welke groep deze het best past. Als dit een goede combinatie is zal de zorg worden gestart.

dagbesteding-2
dagbesteding1

begeleiding

Dagbesteding op de Marshoeve is vooral geschikt voor jongeren die houden van het buitenleven en graag omgaan met paarden en andere dieren. Afhankelijk van de zorgvraag organiseren wij zowel individuele- als groepsactiviteiten. Dagopvang is mogelijk op woensdag en zaterdag.

Bij onze begeleidingstijl in de dagbesteding gaan wij uit van maximaal 5 jongeren per begeleider bij groepszorg. Wanneer er sprake is van individuele begeleiding zal daar speciaal een begeleider voor aanwezig zijn.

Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt