educatieve dagbesteding

Als een kind vastloopt op school, is een time-out soms de beste oplossing. Op de Marshoeve begeleiden bevoegde docenten leerlingen op de weg terug naar het regulier of speciaal onderwijs. Door individuele begeleiding of in kleine groepen te werken, ondersteunen wij de jongere terug naar het reguliere onderwijssysteem.
Daarnaast begeleiden wij jongeren ter voorkoming van uitval en afwezigheid.

ervaring van deelnemers

Teun: ‘Op school werd ik zenuwachtig en kon ik mij niet goed concentreren, door de begeleiding op de Marshoeve gaat het een stuk beter.’

‘Thuis ging het even niet zo goed, ik kon me op school niet ontspannen. Nu gaan we zelfs overdag het bos in om te leren. Hier word ik blij van!’ : Lisa

 

rsz_1img_2030
img_7682

Structuur

Tijdens de Educatieve Dagbesteding creëren we structuur door middel van een wekelijks terugkerend programma, waarbij het onderwijs op vaste dagen en tijdstippen wordt aangeboden. Wie bieden daarbij maatwerk. Samen met elk kind bekijken we wat nodig is; waar is het kind goed in? Wat vind het leuk en waar heeft het extra hulp bij nodig?

Ontspanning

De leermomenten worden afgewisseld door activiteiten met het paard.Paarden zorgen ervoor dat kinderen zich gemakkelijker kunnen ontspannen. Hierdoor ontstaat ruimte om weer tot leren te komen.

 

Educatieve dagbesteding op de Marshoeve biedt
Studievaardigheden
Motivatie
Concentratie
Planning en structuur
Huiswerkbegeleiding

Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt