Over de marshoeve

Christien Mars is eigenaar van de Marshoeve en woont in het woonhuis op het erf van de Marshoeve.  Met een achtergrond in de gezinsverzorging en paarden is zij gaan zoeken naar een combinatie tussen zorg en paarden. Door te onderzoeken wat er mogelijk is Christien zich gaan richten op extra informatie vergaren omtrent zorgboerderijen.  Na de bouw van een rijhal en behalen van meerdere opleidingen was de Marshoeve in 2004 een feit.

De Marshoeve is de afgelopen jaren uitgegroeid van kleine zorginstelling met alleen Christien als medewerker tot een zorginstelling waarin begeleid wonen en individuele- en groepsbegeleiding hand in hand gaan met een actieve houding binnen de paardensport en stoeterij.

De Marshoeve blijft zich ook in 2021 ontwikkelen en zoeken naar nieuwe kansen. Door te blijven ontwikkelen van systemen en kennis wil de Marshoeve gerichte en goede zorg kunnen bieden zonder daarbij de interesses van de client uit het oog te verliezen.

Paarden

De Marshoeve staat bekend om haar paarden. Deze worden veelvuldig ingezet tijdens de dagbesteding. De paarden van De Marshoeve hebben grote invloed bij de behandeling en begeleiding van onze cliënten. Cliënten voelen zich vaak snel vertrouwd bij paarden en uiten via het paard hun eigen gedrag of emotie.

Naast de zorg zijn er ook sport paarden. meer informatie hierover vind u onder het kopje stoeterij.

Faciliteiten & veiligheid

Het terrein van de Marshoeve bestaat uit verschillende onderdelen. Kleinschalige woongroep, stal met binnen en buitenbak, kleine schuur, kantine en vergaderruimte.
Jaarlijks laten wij door Stichting veilige paardensport keuren op veiligheid van de locatie.

Op het terrein van de Marshoeve hangen camera’s. beelden worden enkel opgeslagen voor beveiligingsdoeleinden en zullen niet openbaar worden gemaakt.

Personeel

De Marshoeve bestaat uit een klein team. Er is geen extern hoofdkantoor waardoor iedereen elkaar regelmatig ziet.  Het zorg personeel op de Marshoeve is allemaal gediplomeerd en er zijn dagelijks mensen aanwezig met een bhv diploma en skj-registratie.

In de stoeterij zijn dagelijks mensen aanwezig die zorgen voor de verzorging, veiligheid en netheid van de paarden en accommodatie.

Wanneer er sprake is van het inzetten van paarden tijdens het zorgtraject zal dit altijd gebeuren met personeel dat in het bezit is van zowel een zorgopleiding als instructeurs of equitherapie diploma.

Ook heeft de Marshoeve jaarlijks stagiaires. Stagiaires krijgen altijd begeleiding. Daarnaast kunnen zij zorgen voor een andere dynamiek op de groep of andere inzichten voor het team waardoor iedereen zich blijft ontwikkelen.

Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text.