Over de marshoeve

De Marshoeve is een zorgboerderij gelegen aan de rand van de Lemelerberg te Dalmsholte. Omringt door weilanden en met inzet van eigen paarden bieden wij begeleiding in een rustig en vertrouwde omgeving. Wij kijken wat iemand kan en proberen dit in te zetten in de begeleiding.

De Marshoeve is een platte organisatie. Er is geen hoofdkantoor ergens anders dan op het terrein van de Marshoeve zelf. Het management en de begeleiders bevinden zich allemaal op hetzelfde terrein. iedereen ziet elkaar dagelijks en ouders en personeel kunnen elkaar snel even aanspreken mocht dit nodig zijn.

Paarden spelen een grote rol in onze begeleiding en dagelijkse bezigheden. lees hieronder verder wat zij betekenen in onze begeleiding.

 

Cooperatie Boer en Zorg heeft een video geupload van de Marshoeve. Klik op onderstaande link om de Marshoeve en Christien Mars(eigenaar) te zien. Deze beelden geven een impressie weer van het terrein en de geboden zorg.

Link video

Paarden

De Marshoeve staat bekend om haar paarden. Deze worden veelvuldig ingezet tijdens de dagbesteding. De paarden van De Marshoeve hebben grote invloed bij de behandeling en begeleiding van onze cliënten. Paarden kunnen rust geven. Cliënten voelen zich vaak snel vertrouws bij paarden en uiten via het paar hun eigen gedrag.

Dagelijks zijn er mensen op de Marshoeve aanwezig die in het bezit zijn van een orun diploma. zij kunnen gericht lesgeven en trainen met paarden.

Daarnaast worden wij jaarlijks gekeurd door Stichting veilige paardensport die er op  toeziet dat de wet en regelgeving wordt gehandhaafd. dit keurmerk toont aan dat de veiligheid van de organisatie en omgeving is gewaarborgd.

Faciliteiten & veiligheid

Het terrein van De Marshoeve bestaat uit een rijhal met kantine, buitenbak, een grote ruimte voor gesprekken en lunch, kleine werkschuur en een kleine speeltuin.

Op het terrein van De Marshoeve zijn camera’s aanwezig. Beelden zijn niet openbaar en dienen ter beveiliging. Beelden worden wel opgeslagen voor een periode van 14 dagen.

Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text.