rsz_2rsz_img_71300

De Stoeterij

Het houden en fokken van paarden zit in de genen van de familie Mars. Inmiddels is de derde generatie actief in de fokkerij. Op haar prachtige locatie aan de rand van de Lemelerberg heeft de familie Mars een bedrijf weten te realiseren waar talentvolle spring en dressuurpaarden worden gefokt, opgeleid en uitgebracht in de sport. Dit alles gebeurt met oog voor welzijn en kwaliteit met als doel talentvolle paarden voor de hogere sport.

Onze visie op fokken

Binnen ons fokprogramma streven we naar eerlijke en gezonde paarden. Het welzijn van de paarden staat bij ons hoog in het vaandel. Elk jaar worden er 3 tot 5 veulens geboren. De merrieveulens mogen thuis op eigen weiland opgroeien en de hengstveulens gaan naar de opfok. Als het veulen 3 jaar oud is, starten we langzaam met grondwerk en het zadelmak maken.

Vervolgens krijgen de paarden de tijd om in rust en vertrouwen op te groeien. Per paard zoeken we de opleiding die het best past om uit te groeien tot een waardevol en zo kwalitatief mogelijk sportpaard. Ook tijdens de opleiding en training staat het welzijn van het paard voorop. Op deze manier krijgt ieder paard de kans om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen tot spring- of de dressuurpaard.

Wanneer een paard waardevol blijkt te zijn voor het werk als coachpaard wordt deze hiervoor opgeleid.

img_7687
Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt