Gordon Communicatie Training

De Gordon methode richt zich op actief luisteren en is overal toepasbaar. Situaties in het gezin, op werk of school. Thomas Gordon (1918-2002) was een Amerikaans klinisch psycholoog. Hij heeft een theorie ontwikkeld door inzet van ik-boodschappen, overlegmethoden voor conflicten zonder dat er sprake is van verliezers. Dit vanuit het oogpunt dat inzet van macht en druk om je zin te krijgen, afbraak altijd doet aan je relaties en communicatie.

Trainer

Christien is gediplomeerd trainer van de Gordon Communicatietraining en aangesloten bij het NET (Nederlands effectiviteits trainingen).  Zij geeft de training voor zorgprofessionals, ouders en scholen.
De combinatie van kindertherapeut, gezinswerk en jeugdzorg hebben geleid tot veel situaties waarin heldere communicatie belangrijk is. De Gordon Methode heeft een goede aansluiting bij de visie van de Marshoeve. De gelijkwaardige communicatie en het aangeven van grenzen zorgen voor een prettige en eerlijke omgang met elkaar.

yt1b55fn_400x400
Waardeconflict

Lesmateriaal

De tijdsinverstering is ongeveer tien bijeenkomsten van 2,5 uur, dit verschilt per groep.
Bij het inschrijfgeld zijn trainingsmap en theorieboek inbegrepen.
Aan het eind van de training zal er certificaat worden afgegeven.

Voor startdatum, kosten en meer informatie mailt u naar; info@demarshoeve.nl

Voor ouders- verzorgers

Wil jij ook graag op een respectvolle manier communiceren met kinderen? Herken je soms frustratie en machteloosheid door gedrag van uw kind? U heeft continu het idee bezig te zijn met discussies. Belonen en straffen werkt niet. Dan bevindt u zich in een permanente verlies situatie.

de Gordon training ‘effectief communiceren met kinderen’ draagt bij aan:

  • Luisteren, zodat het kind zich begrepen voelt
  • Praten, zodat het kind duidelijkheid krijgt en jou ook begrijpt
  • Conflicten oplossen, zodat niemand verliest
  • Meer ontspanning, plezier en daardoor zelfvertrouwen.

Voor de professional

De Gordon Training zal afhankelijk van het team vier tot zes dagdelen in beslag nemen. Dit zal tussen trainer en cursist worden besproken.
Om de training zo goed mogelijk te laten verlopen is een groep tot maximaal twaalf personen wenselijk. Afhankelijk van het team kan hier vanaf geweken worden.

Tijdens een training worden er verschillende onderdelen behandeld. Dit in de vorm van gespreksvoering, rollenspel, reflectie en een deel theorie.
De cursisten worden actief betrokken bij de trainingen en zij hebben veel invloed op de te bespreken situaties.

Lesmateriaal

Bij het inschrijfgeld zijn trainingsmap en theorieboek inbegrepen.
Aan het eind van de training zal er een eindbeoordeling plaatsvinden. Op basis van de ontwikkelde competenties zal er een certificaat worden uitgereikt aan de deelnemer.

Voor startdatum, kosten en meer informatie mailt u naar; info@demarshoeve.nl

over-de-marshoeve
Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt