Ons zorgaanbod

De Marshoeve biedt verschillende vormen van zorg die aansluiten bij de hulpvraag en de client. Samen met het gehele netwerk kijken wij naar het meest geschikte zorgtraject. Op basis van die uitkomst zijn er verschillende mogelijkheden  die wij aanbieden.  Wij werken vanuit een rustige omgeving en kijken niet alleen naar de behoefte van het zorgplan maar ook die van de client.

De Marshoeve richt zich op personen met ontwikkelings- en/of gedragsproblematiek. De doelgroep van groepsbegeleiding en wonen omvat veelal jongeren en jongvolwassenen, van de individuele begeleiding en equitherapie is er ook de mogelijkheid om volwassenen te ondersteunen en begeleiden.

De Marshoeve heeft ondersteuning vanuit een GZ-psycholoog en zal middels ondersteuning van deze persoon ondersteunen in behandelplannen.

individuele- en groepsbegeleiding

Individuele- en groepsbegeleiding

Deze begeleiding vind plaats op de Marshoeve. Hierin worden mensen ondersteund met een hulpvraag.
Wanneer er sprake is van groepsbegeleiding zal er in kleine groepen worden samengewerkt. Deze vorm van zorg is erg interessant voor het opbouwen van zelfvertrouwen, zelfreflectie en samenwerking. Samen met een begeleider zullen er afhankelijk van de zorgvraag verschillende acties worden ondernomen op een dag. Dit kunnen  dag invulling gericht op werk, groepsgesprekken of ontspannende activiteiten zijn.  Tijdens de groepsbegeleiding zal er altijd gekeken worden welke persoon het best aansluit bij welke dag of groep.

De individuele begeleiding is een intensievere vorm die individueel gericht is. Er zal die dag een begeleider samenwerken met de client aan het zorgplan. Tijdens individuele gesprekken en begeleiding zal er meer worden gekeken naar de persoon en waar deze tegenaan loopt. Samen met de GZ- psycholoog zal er eventueel worden gewerkt aan een behandeling.

Woonbegeleiding en ambulant

De Marshoeve heeft een kleinschalig woonvorm. Deze woonvorm bestaat uit 4 plaatsen voor jongeren. Het doel van de woongroep is werken naar zelfstandig wonen. Jongeren worden 24 uur per dag ondersteund. Er zal worden gekeken naar een dag invulling zoals dagbesteding of school en met een persoonlijk begeleider wordt er gekeken naar de stappen die nodig zijn voor zelfstandig wonen.
De Marshoeve biedt geen permanente woonplaatsen maar werkt naar zelfstandigheid.

Ambulante begeleiding is een vorm waarbij de Marshoeve ambulant werkt. Hierbij zullen wij ondersteuning bieden in bijvoorbeeld zelfstandig wonen of in thuissituaties waar het gezin ook ondersteuning krijgt

Equitherapie

Equitherapie  is een intensieve individuele begeleiding met het paard. Deze therapie wordt alleen door gediplomeerde werknemers gegeven. Wanneer een cliënt therapie ontvangt krijgt deze veelal individuele begeleiding of behandeling naast de therapie. Voorafgaand aan de therapie worden duidelijke doelen gesteld. Met de client zal worden gekeken welke stappen er ondernomen gaan worden. deze vorm van begeleiding is zeer intensief en resulteerd vaak in positieve resultaten.

 

Orthopedagogisch voltigeren is een manier waarin het paard ondersteunende factor speelt in de begeleiding. Het bestaat uit individuele begeleiding die minder intensief is dan de Equitherapie. Deze zorg kan worden gegeven wanneer er meerdere personen in de directe omgeving aanwezig zijn. dit in tegenstelling tot Equitherapie waarbij de ruimte volledig leeg is.

Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text.