Ons zorgaanbod

De Marshoeve is een zorginstelling die zich richt op het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een cognitieve beperking. Met ons team zetten wij ons in om cliënten begeleiding te bieden passend bij zijn of haar zorgvraag.

De Marshoeve is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme.  Wij brengen tijdens de dagbesteding en begeleid wonen structuur aan in het leven van de persoon. Door middel van heldere afspraken en regels creëren wij een veilige omgeving waarin zorg, veiligheid en vertrouwen voorop staan.

Één op één begeleiding

Één op één begeleiding is een variant waarin de cliënt de gehele dag of dagdeel één begeleider krijgt. Samen met deze begeleider zal er intensief gewerkt worden aan doelen beschreven in het zorgplan van de cliënt.  De cliënt zal weinig verblijven in groepsverband. Alle zorg zal worden geregistreerd in ons documentatie systeem. Hierin zal er dagelijks verslag worden gedaan van de geleverde zorg

Groepbegeleiding

Groepsbegeleiding is een vorm van zorg waarin een begeleider met een kleine groep cliënten activiteiten onderneemt. Hierin zal de cliënt begeleiding krijgen door middel van samenwerken en communicatie. In een groep zie je dat personen zich sterker voelen en ontstaat er waardering voor elkaar.  Groepsbegeleiding is minder intensief dan één op één begeleiding. hierdoor zijn er kleine groepjes mogelijk. Ook deze zorg zal dagelijks geregistreerd worden. 

Woonbegeleiding

De Marshoeve heeft een  kleinschalige woonvorm. Hierin staat de cliënt centraal. Tijdens deze woonbegeleiding worden cliënten getraind om zelfstandig  te gaan wonen. Zij krijgen 24 uur begeleiding. Hierin worden punten als werk, dagstructuur, huishoudelijke taken en financiën behandeld om de cliënt klaar te stomen voor zelfstandig wonen.

 

Wanneer iemand 18 jaar of ouder is, zullen wij kijken naar de behoefte en mogelijkheid tot bewindvoering en mentorschap. Hiervoor zullen wij externe partijen inschakelen. Dit zal altijd in overleg zijn met de vertegenwoordiger van de bewoner.

De Equitherapie

Equitherapie  is een intensieve één op één begeleiding met het paard. Deze therapie wordt alleen door Christien Mars gegeven. Zij is in het bezit van het diploma ‘Equitherapie’.  Wanneer een cliënt therapie ontvangt krijgt deze veelal één op één begeleiding naast de therapie. Voorafgaand aan de therapie worden duidelijke doelen gesteld. Met de client zal worden gekeken welke stappen er ondernomen gaan worden. deze vorm van begeleiding is zeer intensief en resulteerd vaak in positieve resultaten.

Orthopedagogisch voltigeren

Orthopedagogisch voltigere is een manier waarin het paard ondersteunende factor speelt in de begeleiding. Het bestaat uit één op één begeleiding die minder intensief is als de Equitherapie. Personeel in bezit van een voltige- en zorgdiploma bieden deze vorm van zorg. deze zorg kan worden gegeven wanneer er meerdere personen in de directe omgeving aanwezig zijn. dit in tegenstelling tot Equitherapie waarbij de bak volledig leeg is.

Stel uw vraag

Een opmerking, suggestie of vraag? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

Not readable? Change text.